Biatorbágyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A Biatorbágyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1927-ben kezdte meg a működését, hogy segítséget nyújtson a biatorbágyi lakosok élet és vagyon biztonságának megóvásában.
Az egyesület célja továbbra is változatlan, az alapítás óta jelentős szerepet tölt be Biatorbágy életében.
Egyesületünk a hét minden napján 24 órában riasztható, a tagok teljes mértékben önkéntes alapon látják el a keletkező feladatokat.
Az egyesület fő feladata továbbra is a lakosság élet és vagyonbiztonságának megóvása egy esetleges tűzesettől, azonban ezenkívül műszaki mentéssel kapcsolatos tevékenységet is ellát, valamint részt vesz számos közösségi rendezvényen is.
Az egyesület jelenleg 16 tagból áll, akik rendelkeznek 40 órás tűzoltó alaptanfolyammal, továbbá a hivatásos tűzoltóságok által szervezett gyakorlatokon is folyamatosan részt vesznek, hogy tudásuk folyamatosan napra kész legyen és fejlődjön, hogy a napjainkban előforduló káresetek során is helyt tudjanak állni.
Az egyesület a helyi önkormányzat támogatásán túl számos pályázaton is részt vesz, annak érdekében,hogy a legmegfelelőbb eszközökkel rendelkezzenek. Jelenleg az egyesületnek két gépjárműve van, amelyek folyamatosan napra készen állnak a lakosság megóvása érdekében.
Célunk, hogy az eddig megszerzett tudásunkat és tapasztalatunkat átadjuk a fiatalabb generációnak, valamit, hogy eszköz parkunkat bővítsük és ezáltal önálló beavatkozó egységgé váljunk.
A Biatorbágyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület továbbra is a Biatorbágyi lakosok rendelkezésére áll.

Nagy Tibor
elnök, parancsnok